Gratis livsforsikring


Bilde: Trygg Trafikk
Forleden dag leste jeg i avisen at 27 personer i Listerregionen fikk gebyr på kr. 1500 for manglende bilbeltebruk i en kontroll. Thor-Inge Kostøl i Statens Vegvesen uttalte at bilbeltebruken i Lister er dårligere enn ellers i landet. Han kunne også fortelle at det er slike storkontroller et par ganger i året i Listerregionen.

Dette må hver enkelt gjøre noe med! Tar dere utfordringen? I en region med så stort og godt fokus på trafikksikkerhet forventes det bedre tall. La ”beltebevegelsen” bli en automatisert selvfølge når du setter deg i bilen – og sørg for at dine passasjerer gjør det samme – også på småturer. Minn dine venner og kolleger på beltebruk. Etter neste kontroll bør Kostøl uttale at Listerregionen er langt bedre enn landet for øvrig! 

Det tar 1-2 sekunder å klikke på seg bilbeltet. Det er ikke bare en gratis livsforsikring, men også en svært lønnsom vane. Alternativet kan koste deg kr. 1500 til staten – eller faktisk livet. Anslag fra forskere sier at ca. 50 liv kunne vært spart årlig dersom alle hadde brukt bilbelte. Halvparten av de som blir drept i trafikken bruker ikke bilbelte.

Storkontrollen Listerregionen avdekket også manglende sikring av barn i bil.


Mvh
Torstein Salvesen
Leder
Nullvisjonen i Lister
www.nullvisjonen-agder.no

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar