500% sikrere for barn i bil – ditt valg

Den siste forskningen fra både norske legers doktoravhandlinger og de fremste forskerne hos VTI i Sverige sier at det er 5 ganger sikrere om barn sitter bakovervendt i sine barnestoler kontra forovervendt. 5 ganger er faktisk 500%, ikke 5 eller 50. Det er altså snakk om det et svært viktig fysisk tiltak du selv kan gjøre for å sikre dine barn.

Barn bør sitte bakovervendt så lenge som mulig, helst til 4-års alder. Barn under 135 cm eller 36 kg skal alltid bruke godkjent sikringsutstyr tilpasset barnets vekt. Det er også viktig at stolene er festet riktig og at beltet er strammet riktig. Barn under 140 cm må ikke sitte foran aktiv airbag.

Noen sier at sikring av barn ikke var så viktig på eks. 70-tallet – og «vi klarte oss jo greit da…» Vel, på den tiden omkom det ca. 100 barn i bilulykker. I fjor var tallet 4.

Nullvisjonen har denne høsten besøkt regionens ca. 40 barnehager og delt ut en liten brosjyre om sikring av barn i bil til foreldre – ca. 2500 brosjyrer til sammen. I tillegg har vi holdt en rekke foreldremøter – og flere står for tur. Har dere ikke fått info – se våre websider.

Til syvende og sist er det opp til dere selv som foreldre hvordan dere sikrer deres barn.

Velg en sikker måte – også på korte turer til og fra barnehagen. Regionens barnehagestyrere fortalte mange skrekkhistorier…

 
 
Mvh
Torstein Salvesen
Leder Nullvisjonen i Lister
www.nullvisjonen-agder.no


 

1 kommentar:

  1. Kjempe flott!!

    Eneste jeg kan peke ut her er bruken av bilstolen i blogginnlegget. ;)
    Det er et Maxi Cosi Priori XP og det er et *fremovervendt* sete fra 9-18kg. ;)
    Maxi Cosi Mobi er derimot bakovervendt. :)

    SvarSlett