Dessverre er dette sant

Nylig hadde UP kontroll ved Evje sentrum. I løpet av kun 2 formiddagstimer skrev de hele 13 forelegg for manglende bilbelte og 1 for usikret barn i bil. Det første koster kr 1500, det andre kr 2000 + 2 prikker, men det er selvsagt mye viktigere å tenke på sikkerhet enn hva som forsvinner fra lommeboka.

I august omkom ei jente på 21 år på Langenesveien mellom Søgne og Kristiansand. Bilen traff en fjellknaus, men farten var ikke høy. Hennes sørgende storesøster bruker nå mye av sin tid til å reise rundt på ulike arrangementer og fortelle om ulykken. Det viktigste budskapet hennes er at lillesøster ikke brukte bilbeltet akkurat denne kvelden. Granskningen viser at beltet hadde reddet henne.

Ulike tellinger viser at 95-97% alltid bruker bilbeltet. Likevel utgjør de siste prosentene mange tusen bilister og passasjerer. Man skulle tro at vi var blitt flinkere i 2015.

Undersøkelser av fjorårets dødsulykker med til sammen 147 trafikkdrepte, viser at 40-50 av disse kunne levd i dag om de hadde brukt bilbeltet.Torstein Salvesen
Nullvisjonen
www.nullvisjonen-agder.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar